Könnyűbeton, polisztirol beton, polisztirol beton ár

A polisztirol beton leggyakoribb felhasználási területei

2017. 10. 03. 12:53

Amikor először hallunk a polisztirolról vagy polisztirol gyöngyről, akkor talán valamilyen misztikus, elvont latin szakkifejezésre gondolunk, és nem tudjuk hirtelen mihez kapcsolni. Pedig a polisztirol gyöngy igazából egy olyan anyag, mely mindenkinek előfordul a mindennapi életében: kinek többször, kinek kevesebbszer, de általában igen gyakran. Ez a könnyű, puha illetve nem mellesleg olcsó és könnyen beszerezhető anyag ott van minden új termék dobozában, csomagolásában, sőt, bizonyos könnyebb, elsősorban gyermekbútorokban is. A polisztirolt ugyanis más néven nikecellként vagy hungarocellként ismerheti. Ugye, hogy így már ismerős?

Mire jó a polisztirol beton?

Ezzel a polisztirol gyönggyel egészítjük tehát a betont, így lesz a betonból könnyűbeton, azon belül is pedig polisztirol beton. Könnyűbeton ugyanis készülhet sokféle más anyaggal is, melyek szó szerint, ahogy az elnevezés is mutatja, könnyebbé teszik a betont. Mi azonban a polisztirolt szeretjük leginkább kötőanyagként alkalmazni, nem véletlenül, hiszen a polisztirol valóban egy igazi gyöngyszem, az ékességünk. A polisztirol ugyanis amellett, hogy kiváló „könnyítő anyag”, számos más, rendkívül fontos előnnyel is rendelkezik. A polisztirol gyönggyel készült beton ugyanis nagyszerű hő- és hangszigetelő is, illetve növeli az épület tűzállóságát. Sokaknak az is fontos, hogy a polisztirol gyöngyök akár újrafelhasználtak is lehetnek, ezzel védve a környezetünket és csökkentve a hulladékképződést.

Mennyire szerteágazó a felhasználása?

A könnyűbeton, azon belül pedig kiemelkedően a polisztirol beton nagyon sokoldalúan felhasználható anyag. A polisztirol szó szerint a ház körül használatos, hiszen készülhet belőle lábazati, homlokzati, vagy tetőtéri szigetelés. Lépés- illetve általános hangszigetelésként emeleteken, illetve társasházakban is alkalmazható. Mindegy, hogy lépésálló hőszigetelésről, illetve lépéshang-szigetelésről van szó, a polisztirol betonnal borított padló mindkét feladatot tökéletesen el tudja látni.

Fontos, hogy a polisztirolra tehát nem csak kötőanyagként gondoljon, hanem hő-, és hangszigetelőként, páraelvezetési lehetőségként, illetve tűzfalként is! Így egy rendkívül sokoldalú, nagyon hasznos segítője lesz az otthona melegének, biztonságának és meghittségének javításában és megőrzésében, ezért bizonyára az egész családja szeretni fogja a csodálatos polisztirol betont. De nem csak a polisztirolt, hanem a polisztirol segítségével elkészült, avagy felújított kényelmes, kellemes hőmérsékletű, csendes, száraz, tiszta és friss levegőjű, jó illatú otthonukat is! Egy ilyen otthonban bármikor együtt lehet akár a nagy család is, és nem kell azon aggódni, hogy a viszonylag ritkán használt vendégszoba vagy gyerekszoba nem fog-e dohosodni vagy penészedni, hiszen a polisztirol kiegyenlíti a hőmérsékletet az egész házban!  Illetve egymás hangja és lépései sem lesznek zavaróak az emeleten sem!

Ha pedig Ön is ilyen meleg és meghitt otthonra vágyik, csatlakozzon elégedett ügyfeleink népes táborához! Keressen meg bennünket bátran, mindenben szívesen segítünk, ami a polisztirol betonnal kapcsolatos!