Könnyűbeton, polisztirol beton, polisztirol beton ár

Gyakran ismételt kérdések a polisztirol betonról

2017. 10. 11. 17:13

Bizonyára Önnek is adódnak kérdései a polisztirol betonnal kapcsolatosan. Álljon itt ezért segítségképpen egy kis összefoglaló az ügyfeleink által leggyakrabban feltett kérdésekből, melyeket igyekeztünk legjobb tudásunk, tapasztalatunk és szakértelmünk szerint megválaszolni!

Mi a polisztirol?
Maga a polisztirol szó már Önnek is ismerősen cseng bizonyára valahonnan, de talán nem olyan könnyű elsőre beazonosítani, hogy miről is van szó. Nos, a polisztirol nem más, mint amit nikecellként vagy hungarocellként is ismerhet. Apró műanyag gyöngyökből álló, fehér színű, rendkívül könnyű és puha anyag, mely remek térkitöltő és térkiegyenlítő, illetve nagyszerű hő- és hangszigetelő tulajdonságokkal is rendelkezik.

Mi a polisztirol beton?
A polisztirol beton a könnyűbetonok egyik fajtája, amikor is a betonba polisztirol gyöngyöket keverünk. A polisztirol gyöngyök egyszerre dúsítják és könnyítik a betont, számos előnyös tulajdonságot felhalmozva ezzel.

Mi a könnyűbeton?
A könnyűbeton azt jelenti, hogy valamilyen anyagot adunk a betonhoz. Ez nem csak a polisztirol gyöngy lehet. Az Ókori Rómában például vulkáni tufákat és törmelékeket alkalmaztak, de a hétköznapi életben is találkozhat olyan régi házakkal, ahol szinte az összes nem romlandó hulladék be volt építve a betonalapba vagy -falba. Ehhez természetesen általában a szükség és a nélkülözés vezetett, például a háborús időkben. Azonban, mint tudjuk, a nagy nehézségekben születnek az igazán kreatív ötletek.

Mire használható a polisztirol beton?
A polisztirol beton leginkább szigetelésre használható. Ide értve az aljzatbeton, illetve lábazati szigetelést, a tetőtéri avagy födémszigetelést, a házak homlokzatának szigetelését. Társas-, vagy emeletes családi házakban az emeleten is használható lépésszigetelésként.

Mik a polisztirol beton járulékos előnyei?
A polisztirol beton nem csak a padlók feltöltéséhez kiváló. A polisztirol beton ugyanis nagyszerű hő- és hangszigetelő is egyben, illetve arra is alkalmas, hogy a gyors leégéstől némiképpen megvédje a házat. Könnyen párásodó házak, nagycsaládosok, kisgyermekesek esetében további, jól kihasználható, előnye a páraelvezető funkciója: nehezebben fog felpárásodni a lakás, ezáltal csökkenthető a dohosodás illetve a penészedés valószínűsége.

Kiknek ajánljuk a polisztirol beton használatát?
Bárkinek, aki építkezik vagy felújít, illetve aki építkezést vagy felújítást tervez. A polisztirollal dúsított könnyűbeton felhordatása azonban kiemelten ajánlott azokban az otthonokban, ahová padlófűtési készülnek bevezetni, illetve oda is, ahol már van padlófűtés.

Mennyibe kerül a polisztirol betonnal történő szigetelés?
a polisztirol betonnal történő szigetelés ára nagyon kedvező. Amennyiben teljes körű szolgáltatást szeretne rendelni a cégünktől, melybe nem csak maga a szigetelés, hanem az anyagbeszerzés és annak szállítása is beletartozik, az összes költség tovább csökkenthető.

A polisztirol beton tehát egy rendkívül sokoldalú anyag, melynek segítségével Ön is meleg otthont teremthet családjának. Bármilyen további kérdése merülne fel, keressen bennünket, szívesen segítünk!

Polisztirol beton