Könnyűbeton

Könnyűbeton


Könnyűbeton: A magasépítésben a könnyűbetonok talán legjelentősebb felhasználási területe a padozati rétegrendekben történő alkalmazás. Egyre gyakoribb az aljzatok alatti térkitöltő, teherelosztó funkciójú kiegyenlítő réteg tudatos alkalmazása. Könnyűbeton kapcsolat, ajánlat

A könnyűbeton felhasználható padlók, korlátozott teherbírású födémek, lapostetők hőszigetelésére, valamint lejtésképző hőszigetelés elkészítésére. Különösen előnyös boltívek, tálcás födémek feletti térkitöltésére, mivel nagy vastagságban is felhordható. Régi és új épületeken egyaránt alkalmazható.

Az adalékanyagok segítségével komoly hő és hangszigetelési jellemzőkkel rendelkező aljzatok készíthetők. Hőszigetelő beton készítése könnyen kivitelezhető, keverése a betonkeveréshez hasonló. Alapanyaga az expandált polisztirol gyöngy, vagy expandált polisztirol hab őrlemény, melynek testsűrűségét víz, cement, homok, valamint speciális térfogatnövelő használatával állítjuk be.

A könnyűbeton fő alkalmazási területei:

 •  
  Padlásfödémek hőszigetelése
 •  
  Nem járható lapostetők hőszigetelése
 •  
  Terasztetők hőszigetelése
 •  
  Tetőfelújítás könnyűbetonnal
 •  
  Medence hőszigetelő aljzata és oldalfala

 

Tetőfelújítás könnyűbetonnal:

A tetőfelújítás diagnosztikai vizsgálattal kezdődik. A meglévő rétegrend ismeretében határozható meg az utólagos hőszigetelés szükséges mértéke és ez által a könnyűbeton vastagsága. Könnyűbeton kapcsolat, ajánlat

A tetőfelújítás módja:

A meglévő csapadékvíz-szigetelés felületi hibáit foltszerűen ki kell javítani.

500 kg/m3 könnyűbetont kell beépíteni 2% lejtéssel, a mélyponton (a vízelvezető szerkezeteknél) legalább 5 cm vastagságban.

A könnyűbetonon keresztül a tetőt a meglévő hőszigetelő rétegig perforálni kell.

Az új csapadékvíz-szigetelés az könnyűbeton felületén közvetlenül elhelyezhető.

A könnyűbeton felújítás előnyei:

 •  
  A meglévő, nedves, vizes tetőszerkezeti rétegeket nem kell lebontani.
 •  
  Nincs hulladékelhelyezési, -tárolási probléma, ezért környezetkímélő a felújítási mód.
 •  
  A bontási, szállítási és hulladéktárolási költségek megtakaríthatók.
 •  
  A felújítás ideje alatt nem történik újabb beázás, mivel a meglévő csapadékvíz-szigetelést nem kell lebontani. Sőt a foltonként kijavított meglévő vízszigetelés a könnyűbeton készítése idején a technológiai védőréteg szerepét is ellátja.
 •  
  A meglévő tetőszerkezet az könnyűbeton páraelvezető képessége révén kiszárad. A száradást elősegíti a hőszigetelő könnyűbeton, mert a meglévő tetőszigetelés melegebb környezetbe kerül, így a benne lévő nedvesség elpárolgása felgyorsul.

Könnyűbeton kapcsolat, ajánlat

Jelentős mértékben javul a lapostető hőszigetelő képessége és hőcsillapítása is.

     

Legutóbbi cikkeink

könnyűbeton

Mostantól nem érvényes az a mondás, hogy „nehéz, mint a beton”

A könnyűbetont szinte a világ minden táján alkalmazzák, a legtöbb helyen évtizedekre visszanyúlik a használata. Hazánkban is egyre nagyobb a felhasználási területe. A könnyűbeton előnyei vitathatatlanok, könnyű a súlya és optimális szilárdsága miatt széles körben hasznosítható. A hagyományosnak mondott betonszerkezetek és a konvencionális falazati anyagok helyettesítésére bátran alkalmazható. Kiválóan felhasználható a mag...

könnyűbeton

Hogyan készül a könnyűbeton?

A könnyűbeton az elnevezését onnan nyeri, hogy a betonba, előzőleg vagy utólag a helyszínen – ez sok mindentől függ – különböző más anyagokat keverünk, mely nálunk a polisztirol gyöngy szokott lenni. A polisztirol gyöngy sokaknak ismerős lehet, például a különböző díszpárnák, vagy modern „babzsákok” töltőanyagaként, illetve természetesen máshová alkalmazott szigetelő anyagként is.

Érdekes tények a könnyűbetonról

Érdekes tények a könnyűbetonról

A könnyűbeton már önmagában is egy nagyon érdekes találmány. Hiszen semmi sem az benne, aminek látszik. Amire például elsőre gondolnánk a betonozás során átlagemberként, laikusként – vagyis az utcák, utak, autóbeállók, kapuk előtti területek burkolására: a könnyűbeton bizony egyáltalán nem ezt a célt szolgálja. Hiszen miért is lenne szükség ez esetben arra, hogy könnyű legyen, mikor nehéz járművek járnak rajta?

A könnyűbeton titka

A könnyűbeton titka

A könnyűbeton napjainkban már hazánkban is széles körben elterjedt építőanyag, melynek nevéből rögtön kiderül, hogy mi az egyik legfontosabb előnye a hagyományos módon előállított betonnal szemben. Mivel a könnyűbeton testsűrűsége jóval kevesebb a sima beton sűrűségétől, ezért olyan területeken is alkalmazható, melyeken a klasszikus beton nem.

A könnyűbeton tényleg könnyű?

A könnyűbeton tényleg könnyű?

Könnyűbeton - valljuk be őszintén, a betonról nem éppen a könnyű jelző jut eszünkbe elsőként, mi több, már maga a könnyűbeton kifejezés is önmagában ellentmondásnak tűnik. Pedig tényleg van ilyen. Azokat a betontípusokat nevezzük könnyűbetonnak, amelynek sűrűsége kisebb, mint 2.000 kg/m3. Meglepő, de ha a beton sűrűsége 350 kg/m3 alatt van, akkor még a vízen is úszik.

Polisztirol beton ár

A könnyűbeton vs normál beton – érvek és ellenérvek

Polisztirol beton ár - a szakirodalom szerint a beton olyan mesterséges, kőszerű építőanyag, amelyet kötőanyag, adalékanyag, valamint víz keverékéből állítanak elő. A beton fontos jellemzője, hogy készítéskor még alakítható, viszont a víz és a cement között létrejövő interakció hatására megszilárdul és mesterségesen létrehozott, nagy szilárdságú kővé alakul.