Könnyűbeton, polisztirol beton, polisztirol beton ár

Érdekes tények a könnyűbetonról

2017. 09. 22. 11:27

A könnyűbeton már önmagában is egy nagyon érdekes találmány. Hiszen semmi sem az benne, aminek látszik. Amire például elsőre gondolnánk a betonozás során átlagemberként, laikusként – vagyis az utcák, utak, autóbeállók, kapuk előtti területek burkolására: a könnyűbeton bizony egyáltalán nem ezt a célt szolgálja. Hiszen miért is lenne szükség ez esetben arra, hogy könnyű legyen, mikor nehéz járművek járnak rajta? Nos, a könnyűbetont tényleg nem erre szokták használni. Bizonyára mindenki hallott már az aljzatbetonozásról, avagy aljzatbeton szigetelésről: erre használják leggyakrabban a könnyűbetont. A házak, esetleg bizonyos esetekben lakások, alapjához ekkor egy extra réteget adnak hozzá – ez pedig esetünkben a könnyűbeton, azaz polisztirol gyöngyök segítségével „könnyített” beton –, mely segít a terhelés kiegyenlítésében és a csőhálózat megóvásában, ráadásként pedig nagyszerű hő- és hangszigetelő tulajdonságokkal rendelkezik.

Lássuk tehát, miért is olyan érdekes még a könnyűbeton! Jöjjenek a tények!

Alacsony ár. Annak ellenére, hogy milyen sokoldalúan felhasználható, és mennyi nagyszerű tulajdonsággal rendelkezik, a könnyűbeton egy bravúrosan olcsónak mondható megoldás a padozat szigetelésére. Természetesen további megtakarítás lehetséges hosszútávon, ha kihasználjuk járulékos előnyeit, például a hő- és a hangszigetelést. A könnyűbetonnal ugyanis a fűtésszámlán is spórolhatunk, illetve nem szükséges egyéb megoldásokra költenünk akkor, ha hangszigetelésre van szükségünk.

Gyors kivitelezhetőség. Az igényeknek megfelelően a könnyűbeton akár előre is kikeverhető, elkészíthető, maga a felhordás pedig szintén nagyon gyorsan elvégezhető. Elfoglalt emberek bizonyára nagyra értékelik ezt az előnyt!

Hő-, hang- és páraelvezető tulajdonság, avagy a könnyűbetonhoz járó bónuszok. A padlóba helyezett polisztirol gyöngy – amiről az átlagembernek a "nikecell” vagy "hungarocell" jut eszébe: nos, valóban erre az anyagra kell gondolni – segítségével melegebb lehet a padlónk, kevéssé lehet zavaró a lépéseink kopogása, valamint a lakásban megálló pára mennyisége is csökkenthető. Ugye, milyen különleges? Ki ne szeretne egy kellemesebb hőmérsékletű, csendesebb, szárazabb lakásban élni? Ugye, hogy Ön is?

Jó tűzvédő.  Bár sokan álmodoznak arról gyermekkorukban, hogy tűzoltók lesznek, ők mégis munkaerőhiányban szenvednek. Baj esetén nagyon sokat tud számítani, hogyha nehezebben kap lángra, illetve nem ég ki olyan hamar a ház.

Védi a környezetet.  A modern, akár újrafelhasznált, polisztirol gyöngyök környezetbarát, hulladékcsökkentő alternatívák lehetnek a bolygónk sorsa iránt felelősséget érző lakásépítőknek és felújítóknak.

Láthatjuk tehát, hogy a könnyűbeton rengeteg előnyös tulajdonsággal rendelkezik. Azon túl, hogy kiváló lehetőség a padozat szigetelésére, a talajterhelés kiegyenlítésére, és az esetlegesen a padlóban – például padlófűtéshez – elhelyezett vezetékhálózat kímélésére, nagyszerűen alkalmazható hő- és hangszigetelésként, ráadásul a környezetet is védjük vele. Amennyiben úgy érzi, erre a megoldásra vágyott, keressen bennünket bizalommal! Cégünk teljes körű kivitelezést is vállal, ha Ön azt szeretné, vagy arra van szüksége: tehát szívesen elvégezzük Ön helyett a teljes munkafolyamatot, beleértve az anyagbeszerzést is!